11 Nisan 2016 Pazartesi

TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ İŞÇİLERİ KADRO ALDATMACASINA KARŞI EYLEMDEYDİ


Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Sendikamız üyesi taşeron şirket işçileri 5 Nisan Salı günü kadro aldatmacasına ve toplu sözleşmelerinin uygulanmamasına karşı hastane önünde eylem gerçekleştirdi.

12:30’da hastane önünde toplanmaya başlayan işçiler basın açıklaması yaptı. İşçiler sık sık “taşeron işçisi köle değildir!”, “sözleşmeli köle olmayacağız!”, “direne direne kazanacağız!” sloganlarını haykırırken eylemde Genel-İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan bir konuşma yaptı.

Pehlivan konuşmasında, Başbakan ve Maliye Bakanı'nın yaptığı açıklamaların kamuoyuna yansıdığı gibi işçilere bir kadro getirmeyeceğini, bunun bir aldatmaca olduğunu söyledi. Taşeron işçilerin, yeni düzenleme ile statülerinin memur mu işçi mi oldukları belli olmayan “Özel Sözleşmeli Personel” olarak istihdam edileceğini ifade eden Pehlivan, bu sistemle işçilerin şu andaki durumundan daha kötü bir konuma düşürülmek istendiğini vurguladı.

Pehlivan yaptığı konuşmada Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde taşeron temizlik işçileri adına geçen ay Toplu İş Sözleşmesi imzaladıklarını fakat Başbakan'ın açıklamasından sonra Hastaneler Birliği'nin bu toplu sözleşme maddelerini uygulamadığını ve işçilerin ücret farklarının ödenmediğini söyledi. Kamu Hastaneler Birliği, çıkartılacak yeni düzenleme ile işçilerin geçmiş alacaklarından vazgeçeceklerini hesap ederek Toplu Sözleşmeyi uygulamadığını belirten Pehlivan, kadro aldatmacasına ve toplu sözleşmenin uygulanmamasına karşı eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.

1 No'lu Şube Sekreteri Taner Yayla ise, taşeron işçilerin yıllardan beri DİSK çatısı altında verdiği kadro mücadelesinin bir aldatmaca ile yok edilmeye çalışıldığını söyledi. Başbakan ve Maliye Bakanı'nın açıkladığı yeni düzenlemenin işçilerin kazanılmış haklarını da gasp edeceğini vurgulayan Yayla, taşeron işçilerin kayıtsız şartsız, ayrımsız kadroya alınması gerektiğini vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder