11 Nisan 2016 Pazartesi

BATMAN "ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI KÖLE PAZARLARIDIR" DEDİ

Sendikamızın Batman Şubesi  uygulamaya geçirilmek istenen “kiralık işçilik” yasasının işçinin bir çok hakkının elinden alınacağı kölelik yasası olduğunu açıkladı.

Genel İş Batman şube binasında düzenlenen basın açıklamasını Şube Sekreteri Narin Erol okudu. Erol “TBMM’de görüşülen bir yasa tasarısı ile Türkiye’de emeği ile geçinen milyonlar köle haline getirilmek istenmektedir. TBMM’de iktidar partisi tarafından dayatılan Özel İstihdam Büroları’na dair yasa tasarısı, kiralık işçilik denilen insanlık dışı bir uygulamayı getirmektedir. Kiralık işçi yasasıyla çalışanların iş güvencesi ,kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı ortadan kaldırılacaktır. İşverenlerin işten çıkarma maliyetleri düşecek, işçiler istenildiği gibi kullanılıp kapı önüne konulacaktır. İşçi sınıfı “kiralık işçilik” adı altında kölelik ilişkilerine mahkum edilecektir” dedi

Gelir, emeklilik, yıllık izin ve sağlık ile ilgili hakların ortadan kalkacağını vurgulayan Erol; “kiralık işçiler aynı işi yapan diğer işçilere göre çok daha düşük ücrete mahkûm olacaktır. Sonuç olarak Özel İstihdam Büroları “köle pazarları”dır. Özel İstihdam Büroları ile “geçici iş ilişkisi” oluşturulması insan ticaretidir. İnsan ticareti, tarihteki en büyük insanlık suçlarından biridir” diye sözlerini devam ettiren Erol, tüm emekçileri, emek dostlarını, emekten, demokrasiden, özgürlüklerden yana olan tüm güçleri ortak mücadeleye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder