21 Nisan 2016 Perşembe

ANTALYA'DA İŞÇİLER GÜZEL VE AYDINLIK GÜNLER EMEKLE GELECEK DEDİ




Sendikamız Antalya Şubesi, Antalya Üniversitesi Hastanesi önünde “Köle değil işçiyiz. Kiralık işçiliğe hayır” pankartı açarak yaptığı basın açıklamasında taşeron işçilerin kadroya alınmasını istedi.
Basın açıklamasını okuyan Genel-İş Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar açıklamasında işçilere ve emeğe yönelik kuşatmayı işçiler, inancı ve mücadelesiyle kıracaktır dedi.
“Güzel ve aydınlık günler emekle gelecek” diyen Aybar, “Bizler yıllardır kamuda hukuksuz bir biçimde çalıştırılıyoruz. Bu iş yerinde de olduğu gibi pek çok sayıda iş yerinde hileli çalıştırıldığımızı yani taşeron olmamıza rağmen asıl işi yaptığımızı yargıya taşımış ve mahkeme kararlarıyla bunu belgelemiştik” ifadelerini kullandı.
‘BİZ EMEKÇİLERİN TALEBİ YARGI KARARLARINA UYULMASIDIR’
Aybar açıklamasının devamında “Ancak bizzat ülkeyi yönetenler mahkeme kararlarını yok sayıyor. Mahkeme kararlarını ayrım yapmadan uygulaması gerekenler, seçimlerde bu durumu vaat haline getirdi. Seçimden sonra da vaatlerini unutup işçi sınıfının en mağdur kesimlerinin umutlarını seçim malzemesi yapanlar asıl iş – yardımcı iş ayrımı yaparak taşeron köleliğini sürdürmek istiyor.Elbette bu Taşeron Cumhuriyeti çökecektir. Mahkeme kararları nettir. Kamudaki taşeron şirket işçileri kamu işçisidir. Bu işçilerin verdiği hizmet kamu hizmetidir. Kamu hizmetinde iş süreklidir. Bizler bu hastanede de olduğu gibi sezonluk veya mevsimlik çalışmıyoruz. Sağlık hizmeti daimidir, süreklidir” dedi.
‘YENİ BİR UCUBE YARATILMAK İSTENİYOR’
Aybar “Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” dediği açıklamasının devamında “Son günlerde hükümet tarafından yapılan açıklamalarla kamuoyunun ve bizlerin kafası karıştırılmak istenmektedir.  Yeni bir ucube yaratılmak isteniyor. Burada bulunan arkadaşlarım gibi kamuda yıllardır çalışan taşeron emekçilerinin tüm kazanımlarından vazgeçmeleri, açtığı davaları geri çekmeleri zorunlu kılınıyor. Bunun karşılığında sanki bu gün ilk defa iş başı yapmış gibi, aynı ücretle, aynı işte 3’ er yıllık sözleşmelerle çalışmamız dayatılıyor. Bizler burada yapılmak istenilenin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Yaptığımız iş süresi belirsiz bir iştir. Mevcut durumda bizlere her üç ayda bir giriş – çıkış yaptırılsa da bizler ilk işe girdiğimiz andan itibaren asıl işverenin işçisiyiz. Bu konuda bu işyerinde de olduğu gibi binlerce yargı kararı bulunmaktadır. Yeni düzenlemede 3 yıllık iş sözleşmesi ile sanki mevsimlik, sezonluk bir süresi belirli iş haline getiriliyor. Bu şekilde işe iade, kıdem ve ihbar tazminatı davalarının açılmasının önüne geçilerek tüm haklarımız ortadan kaldırılıyor. İşçiler köle gibi alınıp satılmak isteniyor. Bizler tüm bu dayatmalıkları ve zorbalıkları  kabul etmiyoruz. Kimse bizden anamızın ak sütü gibi helal ekmeğimizden vazgeçmemizi beklemesin” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder