28 Nisan 2016 Perşembe

İSTANBUL'DA İŞÇİLER GREVLİ TOPLU SÖZLEŞMELİ SENDİKA HAKKI İSTEDİ

Sendikamız İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi üyeleri, Kadıköy ve Kartal Belediyesi ile Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde “Kamuda asıl iş yardımcı iş ayrımı yapılmadan tüm taşeron işçilerine grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı ve kadro” talebi ile basın açıklamaları gerçekleştirdi.
“Özel Sözleşmeli Personel” düzenlemesinin, taşerona kadro şeklinde sunulmasının bir aldatmaca olduğunu vurgulanan açıklamalarda, taşeron kölelik düzenine karşı 1 Mayıs’ta tüm işçi ve emekçiler alanlara çağrıldı. 
“Sözleşmeli kadro istiyoruz! Verdiğiniz sözünüzü tuttun” pankartını ve “İşçi sağlığı ve işçi güvenliği gaspına hayır!” dövizlerini taşıyan işçiler, tüm taşeron işçilerine grevli toplu sözleşme, sendika hakkı ve kadro istediler.
“1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanındayız”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni”, “Emeğe uzanan eller kırılsın” sloganlarının atıldığı basın açıklamalarını Sendikamız Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Sait Tanyeri okudu. Ülke tarihinin emeğe dönük en ağır saldırılarını yaşadıklarına işaret ederek sözlerine başlayan Tanyeri, Başbakanın müjde diye açıkladığı düzenlemenin işçileri iyice güvencesiz ve tedirgin çalışma koşullarına ittiğini vurguladı. 
Seçimlerden önce “taşeron kadro” sözü verenlerin, sözlerinde durmadıklarını, işçilerin mahkemelerde ve filli mücadelelerde kazandıkları hakların tanınmadığını belirten Tanyeri, yapılacak “Özel sözleşmeli personel” düzenlemenin taşerona kadro şeklinde sunulmasının bir aldatmacadan ibaret olduğuna işaret etti.
Türkiye’de ve bölgede savaşın bedelinin işçilere, emekçilere, yoksullara ödetildiğine dikkat çekilen basın açıklamalarında “Herkesi bu saldırılara karşı birlik olmaya, mücadeleye ve dayanışmaya güç vermeye; emek, barış ve demokrasi için; sömürüye, yoksulluğa ve faşizme karşı 1 Mayıs’ta alanlara çağırıyoruz!” denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder