11 Nisan 2016 Pazartesi

ODTÜ İŞÇİLERİ "EMEK DÜŞMANI YASALARA HAYIR!" DEDİ





Kölelik yasalarına karşı süren mücadelemiz çerçevesinde, Özel İstihdam Büroları ve Taşeron şirket işçilerine kadro ile  ilgili Sendikamızın 2 Nolu Şubesi  ODTÜ’de yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Yürüyüşe Sendikamız Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve Genel Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.
Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte işçiler “Taşerona ayırımsız, şartsız kadro”, “Özel statülü sözleşme değil, kamuda güvenceli kadro!” diye haykırdı.
Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında; Sendikamızın Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Turan Kütükbaş “Başbakan’ın müjde diye açıkladığı taşeron şirket işçileri ile ilgili düzenleme işçilerin güvenceli iş ve kadro beklentilerini ortadan kaldırmış ve üstelik sendikal hakları da ortadan kaldırarak işçileri iyice güvencesiz ve tedirgin çalışma koşullarına itmiştir. Sendikamız,   ayrımsız- istisnasız kamudaki bütün taşeron işçilere; şimdiki durumlarından geri, ne olduğu belirsiz statüler yerine  toplu pazarlık ve grev haklarının da sağlandığı sürekli işçi kadrosu talep etmektedir” dedi.
Basın açıklamasında konuşma yapan Sendikamız Genel Başkanı Remzi Çalışkan konuşmasında şunları söyledi:
“Zamanında ODTÜ’de birer birer dikilen ağaçlar nasıl bir araya gelip orman olduysa bizler de bir arada güçlü olmak zorundayız. Bugün bu kenti yaratan işçiler kendi hakları için bir araya gelmelidir. Taşeron, kıdem tazminatının fona devredilmesi, özel istihdam büroları altında işçilerin kiralanması gibi birçok sorunumuz var. Bunların hepsi bizleri örgütsüz bırakma hedefidir, Hükümetin emeğe saldırı planlarıdır. Biz yıllardır taşeron yasaklansın diyoruz ama taşerondan beter yasalar önümüze getiriliyor. Emeğimizi alınıp satılabilen bir meta olarak görüyorlar. Biz DİSK/Genel-İş olarak Türkiye’nin dört bir yanında bu yasalara “HAYIR” dedik “HAYIR” demeye de devam edeceğiz. Meclise özel istihdam büroları getiriyorlar. Buradan mezun olan yıllarca emek verip dirsek çürütmüş bilim insanları ve gençler, özel istihdam bürolarının işçisi olarak sendikasız, geleceksiz, örgütsüz çalıştırılmak isteniyor. Biz bunu kabul etmeyeceğiz. Emek ve demokrasi mücadelesinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder