15 Kasım 2017 Çarşamba

Vaatler Çöpe İşçiler Mücadeleye



Taşeron şirket işçilerine yönelik kadro konusunda Maliye Bakanı Naci Ağbal bir bilgilendirme yaptı. Maliye Bakanı Naci Ağbal “ilk çalışmaya başladığımızda çok basit görünmüştü ama işin içerisine girince gördük ki her bir hizmette sözleşmeler çok farklıymış” diyerek işin içinden çıkamadıklarını itiraf etti.

Bu açıklamayla taşeron şirket işçilerine yönelik çalışmaların yine başka bir bahara kaldığı anlaşılıyor. Ayrıca Maliye Bakanı tarafından yapılan açıklamada “taşerona yeni bir sözleşmeli model” üzerinde durulduğu ifade edilerek, bir kadro çalışması içerisinde olmadıklarını da itiraf etmiş oldular.
Sözleşmeli model ile anlaşılan o ki, daha önce getirmeye çalıştıkları “özel sözleşmeli personel” statüsü gibi ucube, iş güvencesi olmayan, tüm taşeron işçileri kapsamayan bir düzenlemeyi getirmeye çalışıyorlar. Bunun ise taşeron şirket işçilerine kadro ile alakası kesinlikle yoktur.
Yine taşeron şirket işçilerine kadro konusunda açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "gündemlerinin yoğun olduğunu söyleyip özellikle yaz aylarından sonra gündemimizin ağırlığını ekonomi oluşturacak” dedi. Bu da siyasi iktidarın taşeron şirket işçilerine kadro meselesini öteledikleri anlamına geliyor.
Anlaşılan o ki siyasi iktidar taşeron şirket işçilerine yine; “ülkemiz krizde, işsizlik artacak bu işi bulduğuna ve maaşını aldığına şükret” diyecek.
Siyasi iktidar 2015 seçim sürecinde, sendikaların ve muhalefet partilerinin baskıları sonucu kamudaki tüm taşeron işçilere kadro vaadinde bulunmuştu. Ancak, aradan geçen onca zamana rağmen gerekli düzenlemeyi hala yapamadı. Yapılan açıklamalarda söylenen çalışmanın ne olduğu ve ne zaman sonlanacağına ilişkin hiçbir netlik yok, sosyal taraflarla yapılmış hiç bir görüşme yok. Söylenenler ise boş vaatlerden ve oyalamadan öteye geçmiyor.
Yapılması gereken kayıtsız, şartsız tüm taşeron şirket işçilerine kadro vermektir. Sendikamız taşeron şirket işçilerine kadro verilmesi konusundaki talebini yükseltmeye ve mücadelesini sürdürmeye kararlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder