4 Ocak 2016 Pazartesi

ESKİŞEHİR İŞÇİLERİ TAŞERON SİSTEMİ KALDIRILSIN DİYE İMZA TOPLADI

DİSK Genel İş Sendikası Eskişehir'de taşeronluk sisteminin kaldırılması için ‘imza kampanyası’ başlattı.
Adalar’da kurulan stantta Eskişehirlilerden tüm taşeron işçilerine kadro verilmesi için imza ile destek verilmesi istendi. Genel İş Sendikası Eskişehir örgütlenme uzmanı Günay Ayaz, kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye’de taşeron uygulaması, hem bir özelleştirme yöntemi olarak hem de işçileri düşük ücretle, hakları kısıtlanarak, sendikal örgütlenme ve iş güvencesinden yoksun biçimde çalıştırmanın bir aracı olarak 2002 yılından bu yana hızla yaygınlaştırıldı” dedi.
Kamu hizmetlerinde çalıştığı için taşeron şirket işçisinin kamu işçisi olduğunu, kamu hizmetinin sürekli olduğu için kamu işlerinin daimi işleri olduğunu ifade eden Ayaz, “Sendikamız, belediyelerde ve diğer kamu kurumlarında çalışan tüm taşeron işçilerin kadroya alınması içinTBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partiler ile yasal düzenlemelerin yapılması konusunda çeşitli görüşmeler gerçekleştirmiş ve yasa önerileri hazırlayıp sunmuştur. 9-16 Aralık tarihleri arasında yurdun her yanında imza kampanyası başlattı. İşçiler ve halkın taleplerini bu yolla hükümete ulaştıracağız” dedi.

Yasa önerisi ve imza kampanyasında; iş kolunda taşeron uygulamalarına tümüyle son verilmesi ve şirketlerde çalışan işçilerin çalıştığı kurumlara alınması, belediyelerdeki norm kadro uygulamasının kaldırılması, taşeron sisteminin durdurulması ve bu eşitsiz, güvencesiz çalışma biçiminin ortadan kaldırılması talep edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder