14 Aralık 2017 Perşembe

Belediye İşçileri Kadro İçin Ayağa Kalktı


Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, Genel Yönetim Kurulu üyelerimiz, DİSK’e üye sendikaların yönetici ve üyeleri, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Parçu ve Tacettin Bayır, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, siyasi parti temsilcileri, İzmir Şubelerimizin başkan ve yöneticileri, İzmir Cumhuriyet Meydanını dolduran on binlerce işçi, hükümet yetkilileri tarafından açıklanan kadro açıklaması üzerine ayrımsız kadro talebiyle kitlesel basın açıklaması yaptı.


Genel Başkan Remzi Çalışkan basın açıklamasında şunlara değindi:
100 bini belediye şirketlerinde, 400 bini belediye taşeron şirketlerinde olmak üzere toplam 500 bin belediye işçisine kadro verilmedi.

Belediye hizmetlerinde çalışan yaklaşık 500 bin işçi kamu istihdamının güvencesi dışına atılarak yine güvencesizliğe ve belirsiz çalışma koşulları ile belirsiz bir geleceğe mahkum edilmişlerdir.
Belediye hizmetlerinde çalışan taşeron şirket işçilerine kadro değil belediye işverenlerinin insafına göre belediye şirketlerinde istihdam kapısı aralanmaktadır. İşçilerin güvenceli kamu istihdamı beklentisi bir kez daha boşa çıkarılmaktadır.

Hükümet’ten başlıca talebimiz kadro konusunda sergilenen ayrımcı anlayışı terk ederek kamuyu bütün olarak ele alması ve belediye hizmetlerinde çalışan taşeron şirket işçileri ile belediye iktisadi teşekkülü işçilerine de güvenceli kamu kadrolarını açmasıdır.

Anayasal bir ilke olan eşitlik ilkesi gereği taşeron şirketlerde kamu hizmetlerinde çalışan tüm işçilere aynı kapsamda kadro verilmesini talep ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder