16 Haziran 2016 Perşembe

15-16 HAZİRAN'IN 46. YILINDA "KÖLELİĞE TESLİM OLMAYACAĞIZ" DEDİK





15- 16 Haziran büyük işçi direnişinin 46. yılında Türkiye'nin bir çok yerinde taşeron şirket işçiliğine, kiralık işçiliğe, kıdem tazminatının fona devredilmesine itiraz edenler alanlara çıktı. Ankara'da, İstanbul'da, Mersin'de, İzmir'de, Adana'da, Trakya'da...

Yapılan ortak açıklamada şunlar söylendi:
Bundan 46 yıl önce, işçi sınıfının kendi elleriyle inşa ettiği biricik örgütüne, DİSK’e saldırmaya kalkanlar hak ettikleri yanıtı almışlardı. O dönemde meclise getirilen bir yasa ile DİSK’in varlığına son verilmek, örgütlenme özgürlüğünü yok etmek isteyenlere işçilerin yanıtı, inen şalterler, boşalan fabrikalar ve zapt edilen meydanlar, sokaklar olmuştu. 15-16 Haziran 1970’te işçi sınıfı masaya vurup “Artık yeter” demişti.
Bugün, tam 46 yıl sonra, 15-16 Haziran’ın direniş ruhuna her zamankinden çok ihtiyacımız var.
Çünkü işçilere karşı büyük bir savaş ilan edilmiş durumda.
Gün mücadele günüdür. Gün icazetli sendikacılığa karşı DİSK’te birleşme günüdür! Gün, 15-16 Haziran 1970’teki kararlılığı gösterme, “İnadına sendika, inadına DİSK” diye haykırma günüdür! Gün rüzgar ekenlerin fırtına biçeceğini gösterme günüdür!
Bugünkü iktidar 46 yıl önce DİSK'i kapatmak isteyenlerin mirasçılarıdır; bizim tarihimiz de DİSK'i kapattırmayan yüz binlerce işçinin tarihidir. Bizim mayamız budur. Uzatılan kılıca sessizce eğilecek bir boyun bizde yoktur!
Bugün yapılacak olan bellidir! Bayraklarımızı çıkarıp sloganlarımızı haykıracak, taşeron şirket işçiliğini, kiralık işçilik yasasını, 15-16 Haziran'ı yaratanların gösterdiği gibi çöpe atacağız! Kıdem tazminatımıza, iş güvencemize, ekmeğimize uzanan elleri kıracağız! Taşeron zulmü başta olmak üzere kölelik düzenini yıkacağız!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder