18 Ocak 2017 Çarşamba

“İşiniz Var Daha Ne İstiyorsunuz”


2017’de de Hükümet yaptığı açıklamalarla taşeron şirket işçilerinin kadro talebine ilişkin somut hiçbir çalışma ve görüş ortaya koymuyor. Boş vaatler ve oyalamadan öte tek bir laf edilmiyor.

2016’nın son dönemlerinde taşeron şirket işçilerinin kadroya alınıp alınmayacağı konusunda Hükümet temsilcileri tarafından açıklamalar yapılmıştı. Bu açıklamalarda orta vadede bir kadro çalışması yapılmayacağı ve bu konuda hazırlıklarının olmadığı ifade edilmişti. 
Önce 2016’da orta vadeli Hükümet programında ve sonra üçlü danışma kurulu toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşeron sorununa ilişkin tek bir çözüm önerisi sunmadı.
Yine 2016’nın son aylarında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada taşeron işçilere “kadro vaadinin”yerine getirilmesi için çalışmaların tamamlanmadığını, “son noktaya gelinmediğini” açıkladı.
2017’nin taşeron şirket işçilerine yönelik ilk açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından veciz bir şekilde yapıldı. 
“Önemli olan noktanın alın teri ve namusla para kazanılan bir işte çalışmak” olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, “şu anda böyle bir hizmetin alındığını ve karşılığında maaşların ödendiğini” söyledi. Müezzinoğlu, “taşeron işçilerin devlet güvencesi altına girebilmesi için biraz daha sabredilmesi” gerektiğini aktardı.
Yapılan çalışmanın ne olduğu ve ne zaman sonlanacağına ilişkin hiçbir netliğin olmadığı bu açıklama ile taşeron şirket işçilerine; “ülkemiz krizde, işsizlik artacak bu işi bulduğuna ve maaşını aldığına şükret” deniliyor.
Yapılan açıklamalardan anlaşılıyor ki Hükümet taşeron şirket işçilerine kadro vaadini rafa kaldırdı. 
Artık Boş Sözlerle Oyalanmak İstemiyoruz!
Bir yılı aşkın bir süredir taşeron şirket işçilerine yönelik kadro çalışmalarının tamamlanmadığına ilişkin sözler de gösteriyor ki; Hükümet seçimlerde bu vaadi verirken hiçbir çalışma yapmamıştır. Yani boş bir vaatte bulunulmuştur. Oy için taşeron şirket işçilerinin umutlarıyla oynanmıştır.
Tüm taşeron şirket işçilerine ayrımsız-kayıtsız-şartsız kadro istiyoruz!
İş güvencesi istiyoruz !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder