11 Nisan 2016 Pazartesi

EDİRNE AYRIMSIZ İSTİSNASIZ KADRO TALEP ETTİ



Hükümet tarafından TBMM gündemine ‘apar topar’ getirilen “kölelik yasası” ile ilgili ülkenin dört tarafında olduğu gibi Edirne’de   Genel-İş üyesi işçiler, Saraçlar Caddesi Merkez PTT önünde basın açıklaması yaptı .Yapılan basın açıklamasına Edirne emek ve meslek örgütleri de destek verdi. İşçiler “Taşerona ayırımsız, şartsız kadro”, “Özel statülü sözleşme değil, kamuda güvenceli kadro!” diye haykırdı.

Yapılan açıklamada ,   ayrımsız- istisnasız kamudaki bütün taşeron işçilere; şimdiki durumlarından geri, ne olduğu belirsiz statüler yerine  toplu pazarlık ve grev haklarının da sağlandığı sürekli işçi kadrosu verilmelidir” dendi.




Edirne'de "kiralık işçiliğe karşı" başka bir tepki de Keşan'dan geldi. 


 Keşan Belediyesi’nde çalışan  taşeron işçilerinde katıldığı toplantıda konuşan Şen,  DİSK Genel İş’e bağlı tüm işyerlerinde konuya ilgili olarak ortak basın açıklamaları yapıldığını belirterek işçileri köleleştirecek olan özel istihdam bürolarına karşı sonuna kadar direneceklerini vurguladı. 



Şen, ayrıca açıklanan taşeronluk sisteminin de tamamen bir aldatmaca ve yalan olduğunu, yapılan açıklamaya göre belediyelerde çalışan taşeron işçileri yine belediyelerin kuracağı şirketler aracılığı ile çalıştırılacağını ayrıca kamudaki taşeron personelin ise sınava tabi tutulacağını belirtti. Şen; “bu sınavı kaybedenler işten olma kaygısı da taşıyacaklar. Hükümetin müjde olarak açıkladı taşerona kadro söylemi tamamen bir aldatmacadır” dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder